Smaller Default Larger

EMILIJA KOKIĆ

Rođena je 10. maja 1968. godine u Zadru. 1988. godine poslali su je kao mladu nadu na takmičenje “Moj prvi pljesak” u sklopu emisije “Demo X” gde je predstavljala Zadarske muzičke talente. Tu je i pobedila.

Nekim čudnim putem došla je do Rajka Dujmića, koji  je njenoj grupi ponudio pesmu “Rock me”. Grupa Riva debitovala je na festivalu Zagrebfest 1988. godine, a već početkom 1989. godine kao predstavnica Televizije Zagreb na Jugoviziji u Novom Sadu izborila je nastup na Pesmi Eurovizije. Riva je s pesmom Rock Me (Rajko Dujmić – Stevo Cvikić) osvojila 1. mesto na Pesmi Eurovizije održanoj te godine u Švajcarskoj Lausanni, s ukupno 137 bodova. To je ujedno i jedina pobeda Jugoslavije.

1990. godine “Grupa Riva” snima dve pesme na engleskom jeziku koje potpisuje Per Gessle, gitarista i autor pesama grupe Roxette.

1994. izdahe maxi singl “Javi se” koji postaje veliki hit.

1995. izdaje maxi singl “100%, Emilia”, pesme “Bože kako sam pogrešila”, “Ja sam bila sa njim” i “100% znam” osvajaju top liste.

1996. izdaje album “Ostavi trag”, sa različitim obradama svojih pesama, hitova.

1999. izdaje album “S moje strane svemira”.

2001. izdaje album za ORFEJ ” JA SAM TU ”, gde se nalaze: ” LJEPOTA ” duet s Adalbertom Turnerom, ”NISAM NI OKOM TREPNULA ” 2001 i ” AKO OPET VIDIM TE ” 2000 sa Radijskog festivala, ” NIJE VRIME ” duet sa bivšim članom RIVE , Zvonimirom Zrilićem, izvedenu na Zadarfestu 2001, ”ZABORAVI NA MENE ” izvedena na Splitu 1999.

2002. kreće saradnja sa Markom Tomasovićem, pesma ”SANTA LEDENA”, na koju su posebno ”osetljivi” jer je prva, osvaja top liste po Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori i Srbiji.

2003. izdaje pesmu “Žena od pepela”.

Share

Densomaniak Chat

Sviramo i ovde

Informacije

Info Email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Chat room
Online

Status servera
On Air

Vremenska prognoza

Vic dana