Smaller Default Larger

ENERGIJA

Biografija

Prvobitna ideja bila je da se osnuje pop/dance grupa koja se u početku zvala "Hram". Pod tim imenom snimljene su sve numere sa prvog albuma "Verujem u čuda". Pred izlazak albuma na predlog izdavača da se smisli neko komercijalnije ime grupa menja ime u "Energija".

Osnivač grupe i pisac većine pesama i tekstova je Đorđe A. - Džo koji sa Ivanom Petrovićem i sa pevačicom Jelenom Simić snima prvi album "Verujem u čuda". Sa ovog albuma izdvojila se numera "Teško podnosim kraj" za koju se snima i prvi spot.

Posle iznenađujućeg tiraža prvog albuma i uz podršku izdavača počinjemo sa snimanjem drugog albuma. Ivan se povlači iz grupe, a Đorđe A. – Džo zajedno sa Jelenom snima drugi album pod nazivom "Malo sutra". Ovaj album napravio je veliki uspeh i bio je jedan od najprodavanijih albuma u tom periodu. Za pesmu "Kiša" i "Ugasi svetla" snimljeni su spotovi, a izdvojila se i pesma "Malo sutra". "Kiša" je postala jedna od najslušanijih pesama.

Ubrzo snimamo i treći album "Avantura" sa koga se izdvojila pesma po kojoj je prepozntljiva grupa "Energija", pesma "Snage mi ponestaje".

2000. godine počinje snimanje četvrtog i najuspešnijeg albuma grupe "Energija" pod nazivom "U pesku vremena". Ovaj album Đorđe A. – Džo snima sa pevačicom Anom Kokić i Miletom Novkovićem sa kojima sarađuje i na narednim albumima. Izdvojile su se pesme "Suze", "Nedelja", "Sedam dana", "Nisam kriva"... Za pesmu "Suze" koja je proglašena baladom 2000. godine snimljen je i spot.

Grupa je izdala i album "Energija 5" sa kojeg se izdvojila pesma "Varam te lazem te"…. i šesti album "Korak po korak".

Posle duže pauze grupa "Energija" izdaje novi album krajem 2008. godine pod nazivom "Energija 7".

Album "Energija 7" snimaju Đorđe A. – Džo i pevačica Dragana Čorbić, a ubrzo im se priključuje Marko Đukić. Od 2009. godine pa do danas grupa uspešno nastupa i radi na pripremi novih pesama.

Opis

Grupa Energija Diskografija:

1995. god. album "Verujem u čuda" u izdanju Centroscene.

1997. god. album "Malo sutra" u izdanju PGP-RTS i Centroscene.

1998. god. album "Avantura" u izdanju Centroscene.

2000. god. album "U pesku vremena" u izdanju City Records-a.

2002. god. album "Energija 5" u izdanju City Records-a.

2003. god. album "Korak po korak" u izdanju City Records-a.

2008. god. album "Energija 7" u izdanju City Records-a.

2010. god. Snage mi ponestaje - remix, Suze - remix, Jutro - remix feat. Dj Noyz & Dj Harmath

2012. god. U pripremi je novi singl...

Share

Densomaniak Chat

Sviramo i ovde

Informacije

Info Email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Chat room
Online

Status servera
On Air

Vremenska prognoza

Vic dana