Smaller Default Larger

FUNKY G

Funky G je muzička grupa iz Srbije koja je osnovana 1993. godine. Frontmen grupe je Gagi Đogani, brat Đoleta Đoganija, frontmena grupe Đogani. Do 2009. godine član grupe je bila Anabela Đogani, Gagijeva bivša supruga.

Funky G je bila jedna od prvih muzičkih grupa koja je promovisala dance muziku u regionu. Postali su popularni sa pesmom “Samo u snu”, koja je podigla dance muzičku scenu u bivšoj Jugoslaviji na viši nivo.

Gagi Đogani je rođen 12. oktobar 1971. godine u Beogradu. Odrastao je u Mirijevu u desetočlanoj porodici. Rođen je kao Gazmen Ðogaj, ali kasnije je promenio prezime. Odrastao je u Mirijevu sa još četvoro sestara i četvoro braće. Njegova rođena braća su Baki B3 i Đole Đogani. Jedan od začetnika dance muzike, a sa bivšom suprugom Anabelom je bio u grupi Funky G. Ima dvoje dece ćerke Lunu i Ninu.

Anabela Bukva (bivše Đogani) rođena je 26.01.1975. u Goraždu. Svoju karijeru je zapocela 1993 godine u grupi Funky G zajedno sa mužem Gagijem.

Posle razvoda 29. aprila 2009 godine ona je napustila grupu i započela solo karijeru. Takođe učestvovala je u VIP izdanju velikog brata.

Grupa je izdala trinaest albuma (uključujući i The Best of koji je izašao 2004. godine): Samo u snu, Mi smo tu, Budi tu, Hej ti, Supersonik, Tebi, Dođe mi da, Napraviću lom, Napravi se lud, The Best of, Nedodirljiva, Osmi smrtni greh, Kafana na Balkanu.

Share

Densomaniak Chat

Sviramo i ovde

Informacije

Info Email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Chat room
Online

Status servera
On Air

Vremenska prognoza

Vic dana