Smaller Default Larger

IVAN GAVRILOVIĆ

Ivan Gavrilović je rođen 08. juna 1968. godine u Beogradu. Kao mladić je bio vrlo talentovan fudbaler i trenirao je za Crvenu Zvezdu, da bi od sporta odustao kada je osnovao jednu od prvih pop grupa u Srbiji “Funky House Band”. Međutim ubrzo Ivan Gavrilović napušta bend i započinje svoju solističku karijeru. Prvi album objavljuje 1994. godine na kome je objavio i pesmu 200 na sat koja postaje hit godine. Sa tog albuma su se takođe izdvojile pesme “Došao sam da te želim” i “Pevaj”. 1995. godine objavljuje album “Motori”. Objavio je 9 albuma, poslednji 2005. godine.

Sa kolegom Racom Milojevicem, i pevacem Dejanom Bodlovicem osnivao prvu nasu pop-dens grupu “Funky House Band”, koja sa prvim albumom 1992. godine pravi bum u Beogradu. Sa samo nekoliko pesmama napunili su Centar “Sava”, i preko noci osvojili publiku. Ocekivalo se da ce to biti nova hit-grupa, medjutim, Ivan prvi povlaci potez za njega dobar, ali koban za grupu. Napusta bend i krece sa solistickom karijerom.

Prvi album 1994. godine bio je pravi pogodak. Postaje iznenadjenje godine na svim top-listama, album je najsupešniji, a hit-hodine u pop muziici pesma “200 na sat”. Sa tog sjajnog albuma mega hitovi postaju i pesme “Igraj” i “O mladosti”. Vrata su mu svuda otvorena, postaje kralj diskoteka, i jedno vreme je imao u Budvi letnji honorar od 2000 maraka po veceri!

Ivan lagano gradi karijeru sa lepim pesmama kao sto su “Hocu s tobom da djuskam”, “Od kada tebe sa mnom nema”, ali njegova licna karta je pesma “Idi muko”, koja je 2000. godine usla i kao nova gradska pesma u kafani. Smesno, ali istinito, tu pesmu Džej je odbio jer nije želeo da plati onoliko koliko mu je Ivan trazio! Sa tom pesmom postize veliki uspeh na estradi. Uzgred, treba reci da je kao vrstan igrac u top-formi i jedan od najboljih clanova Estradne fudbalske rerprezentacije Jugoslavije.

Sa poslednjim albumom ocekuje i prvu turneju po Srbiji i inostranstvu, i nada se da ce 200l. godina biti njegova.

Diskografija Ivana Gavrilovića: 200 na sat, Motori, Hoću s’ tobom da djuskam, Daj, nasmesi se, Tri godine, Zemlja neka se uvija, Ali zašto, Laži me nežno, Gas do daske.

Share

Densomaniak Chat

Sviramo i ovde

Informacije

Info Email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Chat room
Online

Status servera
On Air

Vremenska prognoza

Vic dana