Smaller Default Larger

IVANA BANFIĆ

Vodeća hrvatska dance zvezda Ivana Banfić rodjena je 1969. godine u Zagrebu. Odrasla je u muzičkoj porodici, te je vrlo rano završila klasičnu muzičku školu. Od četrnaeste godine prati gotovo sve tada poznate hrvatske pevače. Sa sedamnaest godina uči klasično pevanje, a godinu dana kasnije snima prvu ploču u techno stilu kao prva hrvatska dance pevačica.

1994. godine snima svoj CD pod umetničkim imenom I BEE naziva “Istinite priče vol.1″, koji dolazi na prva mesta svih radio i TV lista, tako dobija simpatije publike. Pesma “Šumica” postaje veliki hit i postaje evergreen.

Godinu dana zatim već uverljivo prva i najnaprednija stilski, snima CD “Mala škola ABC”. Njene pesme na tom albumu su praćene vrlo kontroverznim tekstovima. Ubrzo i izdaje pesmu “Šumica 2″. Pesma “Cigareta” postaje veliki dance hit.

Ivana se vraća na scenu s novim albumom “Bogovi su pali na tjeme”. Na tom se albumu nalazila i pesma “Dream” koja je prodata na strano tržiste i pesma “Nag” koja je postala veliki hit, a Ivana je peva u duetu s Dinom Dvornikom. Ivana je te godine prvi put nastupila na Splitskom festivalu sa pesmom “Fatamorganaurokana”. Ivana izdaje i pesmu “Ja nisam ta” u maxi cd formatu.

Nakon poduže pauze Ivana izdaje CD single “Ko bi doli” kao najavu novog albuma koji se trebao zvati “Stvari koje znam” ali je ime promenjeno u “Kalypso”. Pesma “Navigator” postaje najveci letnji hit u Hrvatskoj. Na albumu se nalazi i remix “Šumice” sa poboljsanom produkcijom.

Nakon jednogodisnje pauze vraća se na scenu sa nečim potpuno drugacijim. Pesma “Imam te” nije kao njene prethodne pesme. Puno je zahtevnija, kvalitetnija i ozbiljnija. Pesma ubrzo postaje najveći hit u Ivaninoj karijeri. Osvaja vrhove svih top listi u Hrvatskoj, tri puta je bila na broju 1 hrvatske nacionalne top liste “Zlatni gong”, osvojila drugu nagradu na “Hitu leta 1999.”, predstavlja Hrvatsku i osvoja 3. mesto na OGAE festivalu. Pesma je i nominovana za HIT GODINE na Porinu 2000., proglašena je hitom godine prema časopisu Ok! i emisiji Ritam. Pesma se nalazi na njenom albumu “Žena devedesetih” koji predstavlja prelazak u zreliju fazu njene karijere. Ivana je nastupala i na Splitskom festivalu s pesmom “Sad” koju je za nju napisao Gibonni i osvaja drugu nagradu. Na albumu se i nalazi pesma “Country Roads” koja je dance obrada davne “Country Road” prodata na azijsko tržiste i tamo je izdata na 5 kompilacija u 9 azijskih zemalja.

Nakon megahita “Godinama” Ivanina karijera kreće uzlaznom putanjom. Taj duet sa Dinom Merllinom joj je doneo pobedu na 4.hrvatskom radijskom festivalu u Vodicama, na Hitu leta 2000. u Makarskoj kao veliki uspeh u karijeri. U leto 2000, kreće na veliku live turneju koja prolazi fantastično. Uskoro objavljuje i obradu starog hita Zdravka Čolica, pesmu “Pjevam danju, pjevam nocu” koja će se nalaziti na njenom najnovijem albumu “Ona zna”. Najavni singl je pesma “Žena zna”.Na novom albumu će se naći već objavljeni hitovi: “Godinama”, “Pjevam danju, pjevam nocu” i “Žena zna”.

Ivanu Banfić krase nazivi KRALJICA HRVATSKOG DANCEA i NAJTRAŽENIJA KLUPSKA ZVEZDA U HRVATSKOJ.

Share

Densomaniak Chat

Sviramo i ovde

Informacije

Info Email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Chat room
Online

Status servera
On Air

Vremenska prognoza

Vic dana