Smaller Default Larger

MAY DAY

Sasvim slučajno 1993 ušauo je u jedan bend gde je bio neki eurodance, ali su samo kratko opstali jer su radili na engleskom jeziku. Nakon toga dolazi MayDay.

Još od ranog detinjstva kompopnuje, pise, peva, jer mu je to pored literara u njemu jedan od boljih načina da nešto kaže o sebi, ali više da se velika većina ljudi nadje i doživi sebe kroz njegove pesme.

Još pre samog albuma, imao je debitantski nastup koji bio na velikom koncertu na Tašu i to uživo pevanje kao i direktan prenos RTS-a. Bio je siguran da je pesma “Noc sa tobom” ili kako je više znaju “Sedi tu kraj mene” veliki hit u najavi posle ovacije publlike na Tašu.
U početku su svi mislili da potiču iz Hrvatske što je bilo izuzetno dobro jer je hrvatska imala najbolju dens produkciju kao i pesme.

1995 uradio je projekat sa Vukanom Stojanovićem, snimili su dva spota.
Pre MayDay je bio veliki poštovalac tadašnje RAP scene pod uticajem njegove velike prijateljice Sonje Perić koja je prva promovisala RAP i HIP HOP kod nas na YU radiju. Za grupu NSG FLASH uradion je jedan album i u kojoj je pevala Gordana Ubavić. Dobijao je razne ponude kao gost vokal u RAP pesmama sto ga je radovalo jer voli da putuje kroz žanrove. Pesma “Srce” koju je otpevao za Gru-a je postala neverovatan hit. Za njega je još pevao i “Dosta mi je svega”. Takođe je radio sam i sa Ilom.

Pre svega toga imao je rock bend “Revolt ’68. Pevao je u poznatom mjuziklu “KOSA” 1993, i jos mnogo toga. Ono sto je najviše voleo je da se na svakom projektu drugačije potpisuje.Uvek drugačiji alijas, kao da se plašio da ne dosadi ljudima.
U novom veku je ušao u neke druge muzičke vode, izdavanje vinila za inostranstvo,

Share

Densomaniak Chat

Sviramo i ovde

Informacije

Info Email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Chat room
Online

Status servera
On Air

Vremenska prognoza

Vic dana